Je bekijkt nu Een voedselbos precies op maat

Een voedselbos precies op maat

Een voedselbos wordt door mensen ontworpen en is gericht op voedselproductie en andere voor de mens bruikbare producten. Bomen, struiken en andere planten worden zo gekozen dat er een plantengemeenschap ontstaat. Al die planten versterken elkaar. Ze zijn dus nuttig voor het ecosysteem, maar ook voor de mens. Hierbij wordt gekozen uit een grote verzameling natuurlijke en gecultiveerde, inheemse en uitheemse beplanting.

Het ontwerp van een voedselbos is een uitgekiend proces. Zorgvuldig wordt gekeken hoe planten passen in de plantengemeenschap en bij de omgevingsfactoren, zodat een vitaal ecosysteem ontstaat. Je hebt te maken met niet levende factoren (zoals temperatuur, bodem, water, lucht) en levende factoren zoals (planten en dieren) van het gebied waar het voedselbos komt te liggen. Bij de keuze van de planten wordt gekozen voor planten die inheems zijn of daaraan verwant en die in onze klimaatzone passen.

Hoe bereik je dit?

Graag ga ik samen met jou op zoek naar de juiste eetbare planten en het juiste ontwerp. Tijdens het proces maak ik gebruik van mijn vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de opleiding tuin- en landschapsinrichting en training voedselbossen. Mijn kennis van de huidige wet- en regelgeving, bodemkundige factoren, ervaring met uitvoeringswerkzaamheden en beheer zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de buitenruimte. Zo gaan we soepel richting het eindresultaat en is het gevolg een prachtig voedselbos op maat. 

Voor Particulieren: Klik hier
Voor Bedrijven: Klik hier
Voor Boeren: Klik hier