VOOR PARTICULIEREN

Eetbare tuinen

Een eetbare tuin met oogst vanaf het eerste jaar? Het kan. Als je het goed aanpakt. En daar help ik je bij

eetbare tuin

Heb je plannen om je erf om te toveren tot eetbare tuin? Gefeliciteerd: dat is een heel goed plan voor mens, dier en milieu. Een eetbare tuin verlaagt je footprint, je impact op de aarde.

Het aanleggen van een eetbare tuin is best een uitdaging. Zeker als je het helemaal zelf wilt doen. Want dan kom je onderweg veel vragen tegen:

Wat is de beste plek voor mijn moestuin?
Hoe plant ik een boomgaard aan?
Waar laat ik de composthoop?
Kan de kikkerpoel ook in de schaduw?
Past een betegeld terras wel bij onze duurzame wensen?

Je zou het er warm van krijgen. En dan heb je nog geen schop in de grond gezet.

uitdaging

In je eentje kom je niet vooruit
De zelfgemaakte tuinschetsen liggen te verstoffen op het dressoir. De Home&Garden ligt ernaast. Op internet staan heus wel adviezen, maar die passen nooit precies bij jóuw situatie.

Ondertussen rukt het onkruid op en eet je nog steeds groente van de supermarkt. Vanaf je picknickbank kijk je met gemengde gevoelens naar je perceel-met-potentie.

Maar gelukkig heb ik goed nieuws voor je: over een jaar kan je tuin al een paradijsje zijn.

lamp

ADVIES NODIG

Jij hebt gewoon advies nodig. Iemand die van bodem tot boom met je meekijkt. Een adviseur die de weg kent in de groensector, zodat jij niet verdwaalt. Een groenprofessional met plantenkennis en verstand van permacultuur: leven in het besef onderdeel te zijn van de natuur.

Je raadt het al: ik ben zo’n groenprofessional.

Ik ben jouw groene vliegende keep. Met mijn begeleiding komen je tuinplannen wél van de grond. Zonder dat het jou overmatig veel tijd kost, of pijn in de portemonnee.

DUURZAAMHEID

“Een adviseur? Ik kan toch gewoon een hovenier bellen?”
Nou: de meeste hoveniers hebben geen kaas gegeten van duurzaamheid. Als jij vraagt om een duurzame tuin, krijg je terrastegels, verharde paden en plantenbakken.

Ze werken tegen de natuur in: vormsnoei, schoffelen, bemesten, sproeien. Maar jij wilt met de natuur mee. Dat betekent dat je je terrein met de natuur moet laten samenwerken. Alleen dán verlaag je je voetafdruk en oogst je jaar-in-jaar-uit bijzondere gewassen.

mijn aanbod

ookpeer600x600

Inventarisatie
maken

Ik breng je tuinwensen in kaart en ik kijk of ze te realiseren zijn op je perceel. Dit is een ideaal uitgangspunt voor al je offerte-aanvragen.

braam600x600

Offertetraject
begeleiden

Ik benader tuinprofessionals namens jou: ontwerpers, grondverzetbedrijven, hoveniers en kwekers. We bespreken de voor- en nadelen van de voorstellen en je krijgt onafhankelijk advies.

peer600x600

Matches
maken

De groene markt ken ik op mijn duimpje. Je kunt op me rekenen als matchmaker: ik koppel de juiste partijen aan jouw eetbare tuinplan.

lemon600x600

Project
plannen

Gaan de professionals aan de slag? Dan zorg ik voor een stappenplan voor alle partijen, inclusief planning.

bes600x600

Tuinpro's
aansturen

Met zoveel specialisten over de vloer is wel wat coördinatie nodig. Ik begeleid de uitvoerende partijen en ik bewaak het afgesproken tijdspad. Je ziet me regelmatig verschijnen.

appels600x600

Onderhoud
inplannen

planning en aansturing van het tuinonderhoud en uitvoerenden.

leaves

Neem je een aantal onderdelen liever voor je eigen rekening? Prima, zeker doen! Jij bepaalt waarvoor je me nodig hebt, ik geef advies vanaf de zijlijn.

ZELF DOEN

Wat als je me niet inschakelt?  Ondanks je goede bedoelingen komt je tuinproject dan niet lekker van de grond:

Uiteindelijk kost de eetbare tuin aanleggen je veel geld en gedoe, met een mager zesje als resultaat.

Ik neem aan dat je liever inzet op minstens een 9? Komt goed uit: dat is ook mijn minimum.

VOOR WIE

Je woont in de Achterhoek of de Liemers. Je hebt een tuin die je duurzaam wilt inrichten met eetbaar groen en verantwoorde materialen.

Je hebt advies nodig bij je tuinontwerp. Je wilt iemand die de beste specialisten samenbrengt en begeleidt, want je hebt het al druk genoeg of je woont (nog) niet in de buurt van je tuin.

bee
leaf

PLANNEN, PLANTEN EN PLUKKEN

Samengevat: jij wilt plannen, planten en plukken.

EN WAT NU?

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar alle mogelijkheden. Neem dan gerust contact met mij op en ik laat binnen twee werkdagen van me horen.

CAMIEL HELMING
GROEN ADVIES

CONTACT

Boterweg 102
7064 ET Silvolde

T: 06-23821745
E: info@camiel-helming.nl

KvK: 74751786
BTW nr: NL001868364B38