VOOR BEDRIJVEN

EETBARE
BEDRIJFSTUIN

Een eetbare bedrijfstuin is goed voor je imago én voor het milieu. Het past perfect bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MEER GROEN

Je wilt je bezoekers een welkom gevoel geven. Daarom staat er altijd een vers boeket bloemen op jullie balie. En je fleurt je spreekkamer op met planten of met kunst aan de muur.

Maar als je naar buiten kijkt, zie je een kale parkeerplaats met hier en daar een pluk siergras en wat kunststof plantenbakken.

Is dat de eerste indruk die je je gasten wilt geven? Vast niet. Bij een levendige organisatie hoort een levendige uitstraling.

Zullen we daar eens voor gaan zitten?

GROENE spotlights

Jouw bedrijf in de groene spotlights

Als groenadviseur zorg ik ervoor dat jouw bedrijf opvalt dankzij de groene uitstraling.

Je kunt me alles laten regelen: van het ontwerp tot het onderhoud van je bedrijfsterrein, en alles daar tussenin. Noem mij de groene vliegende keep voor jouw bedrijfsterrein.

green-energy

WAAROM DUURZAAM GROEN?

Omdat bedrijven nooit achterop willen raken. Jij ook niet.

Steeds meer ondernemers merken dat duurzaam ondernemen geld oplevert in plaats van kost. Ze profiteren van een groene werkomgeving en het verantwoord gebruik van grondstoffen.

Wist je bijvoorbeeld dat vastgoed 5 tot 10% meer waard is in een groene omgeving? En dat een groene uitstraling het koopgedrag bevordert? Groen heeft zelfs een positief effect op het werven van nieuwe medewerkers en vrijwilligers.

Het milieu had lang een geitenwollensokken-imago, maar die tijd is voorbij. Wil je maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan zorg je voor een knalgroene bedrijfsvoering. Binnen de muren van je pand én daarbuiten.

DE NATUUR

Met mijn advies weet je precies wat je kunt doen om te vergroenen
We pluizen je terrein van bodem tot boom uit. We bespreken je groene vragen en je praktische eisen. Want laten we wel wezen: je hebt ook ruimte nodig voor de auto’s, het fietsenhok en de aanrijroute voor leveranciers.

Heb je nog geen idee hoe je de buitenruimte rondom je bedrijf wilt verduurzamen? Geen probleem, dan maken we samen een wensenlijst.

farming

AAN DE SLAG

Vervolgens steken we de handen uit de mouwen. Of eigenlijk: je zet mij aan het werk.

Ondertussen kun jij je alvast verheugen op een kleurrijk bedrijfsterrein en op de complimenten van je bezoekers.

MILIEU-EFFECT

Dat effect is zo logisch dat zelfs een kind het kan begrijpen.

blad600x600

Minder
groenafval

Je hoeft minder groenafval af te voeren.

Het meeste tuinafval knippen we fijn en verwerken we in de bodem. Ander groenafval kan op de composthoop. Zo maak je ter plekke ook nog eens goede bodemvoeding en je creëert een natuurlijke CO2-opslag in de grond.

bij600x600

Geen
bestrijding

Je hoeft geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest te kopen.

In een verantwoorde tuin hoeft de groei niet kunstmatig aangejaagd of afgeremd te worden.

gieter600x600

Kraanwater
besparen

Je bespaart liters kraanwater. Duurzame beplanting heeft uiteindelijk geen of nauwelijks water nodig. Zelfs niet in kurkdroge zomers. De regenton levert het water voor incidentele begieting.

leaf

POSITIEVE GEVOLGEN

Trouwens: ook je medewerkers profiteren van een groene aanpak

EN WAT NU?

Misschien wil je eerst even bellen voor overleg. Of je wilt meteen een afspraak maken. Neem gerust contact met mij op, dan laat ik binnen twee werkdagen van me horen.

CAMIEL HELMING
GROEN ADVIES

CONTACT

Boterweg 102
7064 ET Silvolde

T: 06-23821745
E: info@camiel-helming.nl

KvK: 74751786
BTW nr: NL001868364B38