Je bekijkt nu Voor iedereen een voedselbos!

Voor iedereen een voedselbos!

Verschillende doelgroepen

Of je nu boer, particulier of bedrijfseigenaar bent, er zijn altijd mogelijkheden om een voedselbos te creëren op je land, in je tuin of rondom je bedrijfspand. Mocht je niet zo ver willen gaan, maar wel toekomstbestendig je omgeving willen inrichten kun je de principes van het voedselbos volgen.

Wat is het doel van een voedselbos?

Hoe het voedselbos er uitkomt te zien of welke functie het heeft is sterk afhankelijk van het doel van het voedselbos. Het doel is het uitgangspunt bij het ontwerp, ik kan je helpen om dit inzichtelijk te krijgen:

  • Ben je boer dan wil je een zo efficiënt mogelijke manier om voedsel te produceren voor een goede en eerlijke prijs. Productie van voedsel zal dan natuurlijk een grote rol spelen bij de vormgeving en inrichting van het voedselbos.
  • Heb je een bedrijf dan kun je door middel van het voedselbos laten zien dat je duurzaam bent en dat het bedrijf niet alleen naar de korte termijn kijkt, maar ook naar de lange termijn. Gelijktijdig kunnen medewerkers tijdens de lunch een en ander oogsten of even pauze nemen in een groene buitenruimten.
  • Voor de particulier is voedselproductie misschien minder belangrijk, tenzij men zelfvoorzienend wil kunnen leven. Een romantisch voedselbos om door heen te wandelen en af en toe een appel of peer te plukken zal zeker tot de verbeelding spreken.

Simpele effecten door het toepassen van voedselbosprincipes

  • Je verlaagt je footprint: de impact die je hebt op de aarde
  • Hoe meer mensen hun erf of terrein groen inrichten, hoe groter het milieueffect
  • Je erf of terrein wordt aantrekkelijker, het vergt minder onderhoud en je hebt er meer plezier van
  • Als je met de natuur samenwerkt, heb je altijd wind mee

En nu?

Je wilt duurzaam tuinieren. Of groener ondernemen. Of verantwoord boeren. 
De goede voornemens zijn er, maar hoe ga je dan verder? Neem gerust contact met me op, dan gaan we samen op zoek naar het doel.

Voor Particulieren: Klik hier
Voor Bedrijven: Klik hier
Voor Boeren: Klik hier